ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΡΙΕΣ? ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ
Δευτ.- Παρασκ. : 9:00-17:00
Σάββατο-Κυριακή Κλειστά
Τηλ. Επικοινωνίας
2810-380762
Διεύθυνση
ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου Κρήτης, Οδός Β3,  Τ.Κ. 71601

ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

«Φωτιά» τα πρόστιμα στα ξενοδοχεία: Αυστηρότεροι οι έλεγχοι πυροπροστασίας

Ανοιξε ουσιαστικά η τουριστική περίοδος και οι ξενοδοχειακές Μονάδες που έχουν κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, είναι έτοιμες να υποδεχτούν τους πρώτους επισκέπτες.

Έχουν γίνει οι ανάλογες εκπαιδεύσεις του προσωπικού και έχουν παρθεί τα απαιτούμενα μέτρα ασφάλειας για τον κορωνοϊό. Πέρα από αυτά όμως, οι ξενοδόχοι οφείλουν να έχουν φοροντίσει και για την πυρασφάλεια των κτιριακων εγκαταστάσεων.

Πρόσφατα μάλιστα στα γραφεία των εταιρειών πυροπροστασίας, αλλά και των ξενοδοχείων έφτασαν νέες οδηγίες για τον τρόπο που θα πρέπει να γίνεται η συντήρηση των πυροσβεστήρων και των άλλων μέσων πυρασφάλειας.

«Οι ξενοδόχοι θα πρέπει να έχουν τον απαιτούμενο αριθμό πυροσβεστήρων, με βάση τα τετραγωνικά της επιχείρησης, τα δωμάτια κτλ. Ενώ αυτό που εντάχθηκε στην κείμενη νομοθεσία ειναι και οι συντηρήσεις και οι αναγομώσεις να είναι όλες τακτοποιημένες, με δεδομένο το γεγονός πως οι έλεγχοι θα είναι περισσότεροι και τα προστιμα πιο τσουχτερα», επισημαινει μιλώντας στο newshub.gr η κ. Ιωάννα Μαρινίτση απο την «Δαμανάκης Fire».

‘’Οι ξενοδόχοι θα πρέπει να έχουν τον απαιτούμενο αριθμό πυροσβεστήρων, με βάση τα τετραγωνικά της επιχείρησης, τα δωμάτια κτλ. Ενώ αυτό που εντάχθηκε στην κείμενη νομοθεσία ειναι και οι συντηρήσεις και οι αναγομώσεις να είναι όλες τακτοποιημένες, με δεδομένο το γεγονός πως οι έλεγχοι θα είναι περισσότεροι και τα προστιμα πιο τσουχτερα‘’

επισημαινει μιλώντας στο newshub.gr η κ. Ιωάννα Μαρινίτση απο την «Δαμανάκης Fire».

Όπως λέει αυτό που συμβαίνει πολλές φορές, είναι ξενοδοχειακές Μονάδες να έχουν τον απαιτούμενο αριθμό πυροσβεστήρων, αλλά να μην τους έχουν συντηρήσει.

«Οι έλεγχοι θα είναι πιο αυστηροί και για αυτό μικρές και μεγάλες Μονάδες πρέπει να ειναι κατάλληλα προετοιμασμενες. Φυσικά, όχι μόνο για να αποφύγουν τα πρόστιμα, αλλά πρωτίστως για την ασφάλεια των επισκεπτών και του προσωπικού τους, σε μια ενδεχόμενη δύσκολη κατάσταση», τονίζει η ίδια.

Συμπερασματικά μιλώντας κανείς, οι ξενοδόχοι από φέτος, θα πρεπει να έχουν την προσοχή τους στραμμένη κατά τι παραπάνω στην πυρασφάλεια, καθώς οι έλεγχοι εχουν αυστηροποιηθεί. Πιο κάτω μπορείτε να δείτε τις οδηγίες και τα προστιμα που επιβάλλονται, πατωντας ΕΔΩ

Διαβάστε το άρθρο στο Newshub.gr

© Copyright 2024 Damanakisfire.gr. All Rights Reserved.

Search