ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΡΙΕΣ? ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ
Δευτ.- Παρασκ. : 9:00-17:00
Σάββατο-Κυριακή Κλειστά
Τηλ. Επικοινωνίας
2810-380762
Διεύθυνση
ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου Κρήτης, Οδός Β3,  Τ.Κ. 71601

ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Ηράκλειο: Αυτός είναι ο μεγάλος κίνδυνος που διατρέχουν όλες οι πολυκατοικίες!

Εν έτει 2020 και ακόμη η συντριπτική πλειοψηφία των πολυκατοικιών του Ηρακλείου, αλλά και όλης της Κρήτης είναι σε κίνδυνο!

Παρά το γεγονός πως το κόστος για την αποφυγή αυτού του κινδύνου είναι μικρό, εντούτοις η έλλειψη Παιδείας και ουσιαστικής ενημέρωσης, καθιστούν αυτό το πρόβλημα που παρουσιάζει σήμερα το Newshub.gr σημαντικό.

Ο λόγος για τον κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς είτε εντός, είτε εκτός κάποιου από τα διαμερίσματα μιας πολυκατοικίας. Σε μόνιμη βάση, όλοι ακούν για περιστατικά κατά τα οποία κάηκαν σπίτια, καταστράφηκαν περιουσίες και χάθηκαν ζωές.

Υλικές ζημιές τεράστιου κόστους και ανυπολόγιστη καταστροφή εφόσον χαθεί μια ανθρώπινη ζωή. Η λύση απέναντι σε αυτόν τον κίνδυνο, της πύρινης εστίας, είναι ο… πυροσβεστήρας!

Ένα πραγματικά απαραίτητο εργαλείο που πρέπει να έχει κάθε διαμέρισμα και κάθε πολυκατοικία. Ένα εργαλείο το οποίο αξίζει λίγα ευρώ και μπορεί να σώσει ανθρώπους και περιουσίες!

Και όμως, όπως επισημαίνει μιλώντας στο newshub.gr  η κ. Ιωάννα Μαρινίτση από την «Δαμανάκης Fire», η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών δε διαθέτει καν πυροσβεστήρα!

‘’Οι πολίτες δυστυχώς δεν έχουν ενημερωθεί και δεν έχουν συνειδητοποιήσει τη σπουδαιότητα του πυροσβεστήρα εντός διαμερίσματος. Δεν τηρούν εν ολίγοις το νόμο. Ενώ και εκείνοι που έχουν θεωρητικά πυροσβεστήρα, μπορεί πρακτικά να μην έχουν, καθώς ο πυροσβεστήρας τους μπορεί να έχει να συντηρηθεί χρόνια‘’ σημειώνει η κ. Μαρινίτση.

Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι οι πυροσβεστήρες έχουν ένα συγκεκριμένο όριο ζωής, το οποίο ορίζεται στα 20 χρόνια, όταν μιλάμε για πυροσβεστήρες σκόνης. Κάθε χρόνο θέλει συντήρηση, κάθε 5 χρόνια θέλει αναγόμωση και κάθε 10 χρόνια θέλει υδραυλική δοκιμή.

Οι πυροσβεστήρες διοξειδίου είναι πιο ακριβοί, όμως είναι πολύ μεγαλύτερης αντοχής. Είναι ουσιαστικά πυροσβεστήρες που αντέχουν μια ζωή. Όλοι όμως ανεξαρτήτως υλικού θέλουν συντήρηση και αναγόμωση!

Για να έχει κάποιος έναν πυροσβεστήρα, δεν χρειάζεται να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη, αφού ένας μέσος πυροσβεστήρας κοστίζει ελάχιστα, όπως και η συντήρηση του.

«Με βάση το δικό μας πελατολόγιο, το 90% των πολυκατοικιών δε διαθέτει πυροσβεστήρες. Ένας αριθμός τεράστιος και μια έλλειψη ανεξήγητη, από τη στιγμή που ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι υπαρκτός και πολύ σοβαρός», δηλωνει η κ. Μαρινίτση.

Οι κουζίνες

Ο νούμερο ένα κίνδυνος για ένα διαμέρισμα είναι οι κουζίνες. «Έρχεται κόσμος σε εμάς τώρα τελευταία για να ρωτήσει για πυροσβεστήρα στην κουζίνα του σπιτιού του. Κάτι που είναι θετικό, γιατί η συγκεκριμένη ηλεκτρική συσκευή είναι η νούμερο ένα αιτία για πρόκληση πυρκαγιάς», επισημαίνει η κ. Μαρινίτση.

Όπως μάλιστα λέει σε κάθε κουζίνα πρέπει να υπάρχει ένας πυροσβεστήρας ή μια πυροκουβέρτα (κόστους μόλις 5 ευρώ)

Δείτε το άρθρο στο Newshub.gr

© Copyright 2023 Damanakisfire.gr. All Rights Reserved.

Search